2014 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

Aplankykime gydytojus...

Nuo ko pradėti pasakoti šią istoriją?... Gal būt pradėsiu nuo to, kad vaikai kažkaip keistai įsivaizduoja Gydytojus. Dažnai vaikai juos supranta kaip tuos, kurie vaikučiams daro "popa". Įprastas širdelės dūžių paklausymas atrodo bauginantis ir pavojingas. Kai sakome vaikui - "eisime pas gydytoją!". Vaikui natūraliai kyla klausimas - "o ką man jis darys?"... Vaikas turi žinoti viską detaliai, iki smulkmenų. Jaučiame, kad vaikas nerimauja. O kaip vaiką nuteikti tinkamai? Kartais galime papasakoti per daug, arba per mažai. Bet tiesa yra viena - bijoti gydytojų vaikai pradeda dar nė karto pas juo nesilankę. 
Norint baimę nuvyti tolyn - pirmiausia reikia užmegzti draugystę su gydytoju.
Išbandėme šį metodą :)))
Su šeimos medicinos centro Alfa Clinic gydytojais susitarėme susitikti ir pabandyti susidraugauti :)) 


 Medicinos įstaigos "Alfa Clinic" patalpos labai šviesios, jaukios.
Pirmas mūsų vizitas buvo pas bendrosios praktikos gydytoją.
Vaikams buvo parodyti visi reikalingiausi gydytojos prietaisai. 
Mažieji ne tik, kad nebijojo gydytojos, bet ir varžėsi tarpusavyje, kuris pirmas išbandys vieną ar kitą prietaisą. Gydytoja vaikučiams buvo maloni ir linksma - jiems patiko :) Jiems buvo be galo įdomi keikviena detalė gydytojos kabinete. Ar pavyko susidraugauti?
Be abejonės - TAIP!


Antras vaikučių pasimatymas su gydytoju įvyko odontologo kabinete. Tai specialistas, kurio apžiūra ir gydymas vaikams sukelia daugiausiai dviprasmiškų jausmų. O dar daugiau klausimų... Nors gal ir tėveliams? Ar visiems tėveliams pavyko "susidraugauti" su odontologu? 
Dantų protezai, šepetukai, keista kėdė su lempom, ir laidais. Kiekvieno iš laidų galuose įdomūs zirziantys mechanizmai... Čia įdomiausia vaikučių patirtis.
Tačiau odontologės kabinete mažieji jautėsi puikiai, smalsavo ir klausė specialisto pastabų. 
Ar pavyko susidraugauti su odontologu? Tai aišku, kad TAIP :))



Mažieji mokosi kaip teisingai valyti dantukus. Galės teisingai praktikuotis darželyje prieš pietų miegelį :)




Keletas vaikučių pasijuto tikrais pacientais - pasėdėjo odontologo kėdėje.

 Taigi vaikučiai apsilankė labai draugiškame ir jaukiame Medicinos centre "Alfa Clinic", susipažino su gydytojais, sužinojo kaip reikia gydyti pacientus, patys išbandė gydytojo prietaisus. Galime visus tėvelius nustebinti - susidraugauti su gydytojais tikrai nesunku, bet tą draugystę išlaikyti būtina. Tuomet kiekvienas susitikimas su gydytoju nekels vaikučiui klausimų ar baimių. 
Dėkojame šauniam "Alfa Clinic" kolektyvui!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą